Svamp, soja och grönsaksfond bidrar med umamismak. Se till att karamellisera löken med omsorg och låt det ta tid, det kommer göra stor skillnad för rätten.
Ingredienser
- 500 g
- tagliatelle
- 150 g
- ostronskivling
- 2 st
- schalottenlökar
- 33 cl
- valfri ale
- 1 msk
- ljus soja
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- ½ tsk
- mald svartpeppar
- ½ msk
- potatisstärkelse, utblandat med lite vatten
- ½ msk
- koncentrerad grönsaksfond
- salt
Gör så här
Koka upp vatten till pastan. Hacka schalottenlöken fint och stek den långsamt i en stekpanna.
Rensa ostronskivlingen och hacka den i mindre bitar, stek även den i några minuter. Tillsätt vitlök, svartpeppar, grönsaksfond, soja och öl.
Sjud ihop i några minuter och rör sedan ner potatisstärkelsen. Ställ såsen åt sidan tills du kokat klart pastan.
Häll av pastan och blanda med såsen. Servera.