Fler ingredienser är inte alltid lika med bättre, men just i detta fall tror vi det kan vara så. En klassisk massamancurry kräver en ganska väl tilltagen råvarulista. Men att det blir gott, det lovar vi.
Ingredienser
- 8
- potatisar, skurna i kuber
- 2
- gula lökar, strimlade
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- 2 msk
- riven färsk ingefära
- 1 pkt
- naturell tofu, skuren i kuber
- 1
- röd paprika
- 2 burkar
- kokosmjölk
- 1
- lime, juice och zest
- ½ msk
- röd currypasta
- ½
- färsk röd chili, finhackad
- 1
- strå citrongräs
- 2 tsk
- tamarindpasta
- 1 msk
- lönnsirap
- 2 dl
- jordnötter
- 2 msk
- ljus soja
- 1 tsk
- hela kumminfrön
- salt
- neutral olja, till stekning
- kokat ris
TILL SERVERING
Gör så här
Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, ingefära och potatis i några minuter tills löken är karamelliserad.
Tillsätt resterande ingredienser och sjud tills potatisen är mjuk. Servera med ris.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.