Krispiga samosas med härlig sötpotatisfyllning ackompanjeras av en syrlig och spicy dipsås.
Ingredienser
- ½ l
- neutral matolja
- 1
- paket filodeg
- 1
- kokt sötpotatis
- 1
- gul lök
- 2
- nävar spenat
- ½ tsk
- torkad koriander
- ¼ tsk
- chilipulver
- Lite sojagrädde
- salt
- ½ dl
- vegansk majonäs
- 1 dl
- srirachasås
- ½
- pressad vitlöksklyfta
- 1
- lime, juicen
- 1 tsk
- mycket finhackad koriander
- salt
SÖTPOTATISSAMOSAS
SNABB SRIRACHA- & LIMEDIP
Gör så här
SÖTPOTATISSAMOSAS
Hacka och stek löken.
Strimla spenaten och fräs på den snabbt med koriander, chilipulver och salt.
Mosa potatisen och blanda ner den i stekpannan med löken och spenaten.
Skär degplattorna i 10 x 20 breda strimlor.
Lägg ungefär en matsked fyllning i ena kanten och vik varje platta diagonalt sicksack, till trekanter. Pressa ihop kanterna med hjälp av lite sojagrädde som lim i kanterna.
Värm upp oljan och fritera tills dina samosas är gyllenbruna.
SRIRACHA- & LIMEDIP
Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Servera till samosas.
