Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP

2 port  /  45 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Krispiga samosas med härlig sötpotatisfyllning ackompanjeras av en syrlig och spicy dipsås.

Ingredienser
SÖTPOTATISSAMOSAS
½ l
neutral matolja
1 
paket filodeg
1 
kokt sötpotatis
1 
gul lök
2 
nävar spenat
½ tsk
torkad koriander
¼ tsk
chilipulver
 
Lite sojagrädde
 
salt
SNABB SRIRACHA- & LIMEDIP
½ dl
vegansk majonäs
1 dl
srirachasås
½  
pressad vitlöksklyfta
1 
lime, juicen
1 tsk
mycket finhackad koriander
 
salt
Gör så här
SÖTPOTATISSAMOSAS

Hacka och stek löken.

Strimla spenaten och fräs på den snabbt med koriander, chilipulver och salt.

Mosa potatisen och blanda ner den i stekpannan med löken och spenaten.

Skär degplattorna i 10 x 20 breda strimlor.

Lägg ungefär en matsked fyllning i ena kanten och vik varje platta diagonalt sicksack, till trekanter. Pressa ihop kanterna med hjälp av lite sojagrädde som lim i kanterna.

Värm upp oljan och fritera tills dina samosas är gyllenbruna.

SRIRACHA- & LIMEDIP

Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Servera till samosas.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
DUMPLINGS I HOTPOT
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
KROPPKAKA
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB