Svarta bönor och sötpotatis är enligt oss något av det godaste man kan ha i en taco. Tillsammans med krispig sparris och en lite spicy guacamole bildar de en gudomlig taco.
Ingredienser
- 1-2
- sötpotatisar, skurna i långa stavar
- 2 msk
- olja
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- ½ tsk
- peppar
- salt
- 2 burkar
- svarta bönor, eller 4 dl egenkokta
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- ½ tsk
- spiskummin
- ½ tsk
- koriander
- ¼ tsk
- paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- olja
- 1
- lime
- 2
- avokado
- ½ tsk
- chipotlepulver
- 1 msk
- limesaft
- ½ kruka
- koriander, finhackad
- flingsalt
- stekt sparris
- sallat
- naturell sojayoghurt
- salsa
- tortillabröd
ROSTAD SÖTPOTATIS
SVARTA BÖNOR
CHIPOTLEGUACAMOLE
TILL SERVERING
Gör så här
Rostad sötpotatis
Värm ugnen till 225°c. Lägg upp sötpotatisen på plåten. Ringla över olja. Strö över vitlök, peppar och salt. Rosta i 30 minuter.
Svarta bönor
Stek vitlök och svarta bönor, tillsätt några matskedar vatten samt kryddor. Sjud i några minuter. Pressa över limesaft.
Chipotleguacamole
Mixa avokado till en slät röra. Blanda i chilipulver, limesaft och koriander. Smaka av med salt.
Servering
Servera sötpotatisen och bönorna i tortillabröd med stekt sparris, sallat, salsa, yoghurt och chipotleguacamole.