Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

CAESARSALLAD

4 port  /  45 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Caesarsallad med en ny twist, där rostade kikärtor ersätter de traditionella krutongerna. En enkel och god vardagssallad!

Ingredienser
KIKÄRTSKRUTONGER
1 burk
avrunna kikärtor, eller 2,5 dl egenkokta
1 msk
olja
 
salt
 
peppar
DRESSING
2 dl
cashewnötter
1 msk
dijonsenap
½ dl
olivolja
2 tsk
kapris
½ 
vitlöksklyfta, pressad
1 msk
citronsaft
2 msk
vatten
1 nypa
salt
SALLAD
100 g
grönkål
1 
romansallathuvud
1 msk
sesamfrön
1 
rädisa, tunt skivad
Gör så här

Kikärtskrutonger: Sätt ugnen på 150°c. Häll ut kikärtorna på en ugnsplåt, ringla över olja och massera in. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 45 minuter, tills kikärtorna är gyllenbruna och torra.

Dressing: Mixa cashewnötter till ett pulver i en matberedare.

Tillsätt senap, vatten och citron. Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar, tills blandningen tjocknar en aning.

Tillsätt kapris, vitlök, salt och peppar. Mixa dressingen slät.

Sallad: Strimla sallad och kål. Massera in dressingen.

Toppa med sesamfrön, kikärtskrutonger och rädisa. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Chill Out Organic Riesling Crisp & Fruity
Villa Garros Sauvignon
MIM Natura Cava
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
jävligt god VEGOBURGARE
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Chiapudding x3
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
FOOLED PORK-BURGARE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Pumpasoppa med pecannötter & äpple

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB