Sötpotatis är ett utmärkt alternativ för dina hemgjorda gnocchis. Stekta i en smakrik chili- och ingefärsolja blir dessa till en ljuvligt smakrik huvudrätt. En normalstor sötpotatis väger ungefär 250 gram, men det är säkrast att väga då potatisarna varierar mycket i storlek.
Ingredienser
- 250 g
- sötpotatis (en medelstor)
- 100 g
- vetemjöl
- 1 msk
- potatisstärkelse
- 1 krm
- salt
- 2 msk
- rapsolja
- ½
- röd chili, urkärnad och finhackad
- 3 cm
- färsk ingefära, riven
- 1 msk
- ljus soja
- 1 dl
- hackad färsk koriander
- 1
- lime, bara saften
- 1 näve
- kokosflarn
Gör så här
Pensla sötpotatisen med lite olja och rosta den hel i ugnen på 200°c, ca 35 minuter, eller tills den är genommjuk.
Skala potatisen och låt den svalna helt.
Pressa ner sötpotatisen i en stor skål och tillsätt vetemjöl, potatisstärkelse och salt, lite i taget medan du knådar. Knåda degen i 10 minuter.
Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 10-15 minuter.
Dela degen i två delar och rulla ut dem i några centimeter tjocka korvar på ett lätt mjölat bord. Skär 2-3 centimeter långa bitar.
Koka upp vatten och salta. Lägg ner gnocchibitarna och koka tills de flyter upp till ytan. Häll av vattnet i ett durkslag.
Rör ihop olja, chili och ingefära.
Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite rapsolja och stek gnocchibitarna lätt gyllenbruna.
Häll ner chili och ingefärsoljan samt sojan. Stek ytterligare i några minuter medan du vänder runt bitarna.
Lägg upp på tallrik, toppa med hackad koriander, kokosflarn och pressa över limesaft.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.