Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA

2 port  /  50 min  / Från Vegourmet No 8/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Sötpotatis är ett utmärkt alternativ för dina hemgjorda gnocchis. Stekta i en smakrik chili- och ingefärsolja blir dessa till en ljuvligt smakrik huvudrätt. En normalstor sötpotatis väger ungefär 250 gram, men det är säkrast att väga då potatisarna varierar mycket i storlek.

Ingredienser
250 g
sötpotatis (en medelstor)
100 g
vetemjöl
1 msk
potatisstärkelse
1 krm
salt
2 msk
rapsolja
½ 
röd chili, urkärnad och finhackad
3 cm
färsk ingefära, riven
1 msk
ljus soja
1 dl
hackad färsk koriander
1 
lime, bara saften
1 näve
kokosflarn
Gör så här

Pensla sötpotatisen med lite olja och rosta den hel i ugnen på 200°c, ca 35 minuter, eller tills den är genommjuk.

Skala potatisen och låt den svalna helt.

Pressa ner sötpotatisen i en stor skål och tillsätt vetemjöl, potatisstärkelse och salt, lite i taget medan du knådar. Knåda degen i 10 minuter.

Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 10-15 minuter.

Dela degen i två delar och rulla ut dem i några centimeter tjocka korvar på ett lätt mjölat bord. Skär 2-3 centimeter långa bitar.

Koka upp vatten och salta. Lägg ner gnocchibitarna och koka tills de flyter upp till ytan. Häll av vattnet i ett durkslag.

Rör ihop olja, chili och ingefära.

Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite rapsolja och stek gnocchibitarna lätt gyllenbruna.

Häll ner chili och ingefärsoljan samt sojan. Stek ytterligare i några minuter medan du vänder runt bitarna.

Lägg upp på tallrik, toppa med hackad koriander, kokosflarn och pressa över limesaft.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Las Mulas
Jonty’s Ducks Pekin White
Leva Chardonnay Dimiat & Muscat box
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
DUMPLINGS I HOTPOT
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Gnocchi med bönfrikadeller
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
NUDELSALLAD MED KIMCHI & ALGER
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
KROPPKAKA
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB