Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Annonsera
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE

4 st  /  1 h 20 min

Sött möter sött möter syrligt. Molesåsens långa ingredienslista kan förundra, med ingrediensmöten som plommon, vitlök, mörk choklad och risvinäger. Våga prova! Tillsammans med en sötsyrlig sötpotatis, och trotjänaren inlagd lök blir det smaksuccé!

ANNONS:
Ingredienser
LIMEKANDERAD SÖTPOTATIS
1 
sötpotatis
1 tsk
strösocker
2 nypor
salt
2 msk
limesaft
 
svartpeppar
MOLE MED ASIATISK TOUCH
1 
gul lök, finhackad
1 
vitlöksklyfta, finhackad
4 cm
ingefära, riven
1 
chili
½ dl
risvin, alt risvinäger
½ dl
torkade plommon, hackade
½ dl
vatten
1 nypa
kanel
1 msk
svarta sesamfrön
¼ tsk
kumminfrön
1 tsk
sirap, eller socker
2 msk
mandlar, hackade
50 g
mörk choklad, hackad
 
salt
SNABBT INLAGD SILVERLÖK
2 
silverlökar, strimlade
½ dl
risvinäger
2 msk
socker
1 nypa
salt
Gör så här
LIMEKANDERAD SÖTPOTATIS

Skala sötpotatisen och dela den på längden. Koka mjuk i saltat vatten och låt svalna lite. Skär i breda stavar.

Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek sötpotatisen tills den får en fin yta, strö socker, salt, svartpeppar och limesaft över. Låt sockret karamelliseras, ta sedan av från plattan.

MOLE MED ASIATISK TOUCH

Fräs löken och vitlöken i en kastrull. Tillsätt ingefära, chili, risvin, hackade plommon, vatten, kanel, sesamfrön, kummin, sirap och mandlar. Rör runt och sjud i 5 minuter.

Tillsätt chokladen och låt den smälta. Ta av från plattan och låt såsen svalna. Går att förvara i kyl i en vecka.

SNABBT INLAGD SILVERLÖK

Blanda vinäger, socker och salt i en skål. Lägg den strimlade löken i lagen. Låt stå 10 minuter i kylen.

Montera dina bao genom att pensla insidan av brödet med molesås. Fyll med sötpotatis och lök. Klicka på ytterligare molesås.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

RATAOUILLE 2.0
KROPPKAKA
BAO MED CHILIMARINERAD TOFU & KORIANDER
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
Godaste pannkakstillbehören
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
DUMPLINGS I HOTPOT
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
BAOBRÖD: grundrecept
FOOLED PORK-BURGARE
Korean style nachos
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • tele: 070-833 93 43
  • mail: tanja​@adviser.se
  • mer info: mediakit

Förlagsadress

  • Vegourmet AB
  • Pilgatan 21
  • 112 23 Stockholm