Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

BAO MED CHILIMARINERAD TOFU & KORIANDER

4 st  /  1 h  / Från Vegourmet No 6/2016

En bao som bjuder på klassiskt fräscha, asiatiska smakkombinationer och texturer. Chilihettan i tofun bryts av med en frisk och syrlig snabbpicklad gurka. Lämna inte ute koriander, den bidrar med oslagbar fräschhet.

Ingredienser
SNABBPICKLAD GURKA I RISVINÄGER
½ 
gurka
½ dl
risvinäger
2 
msk socker
1 nypa
salt
½ tsk
hackad chili
MARINERAD TOFU
1 
block tofu
1 msk
fermenterad sojabönspasta eller röd misopasta
2 msk
sherryvinäger
1 msk
rapsolja
1 msk
ljus sirap
½ tsk
hackad chili
TOPPING
färsk koriander, hackad
vårlök, strimlad
kimchi
Gör så här

Skär tofun i skivor på tvären. Blanda övriga ingredienser i en liten skål och pensla på tofun. Spara resten av såsen för att pensla på insidan av baobrödet innan servering. Låt tofun marinera i kyl under 30 minuter. Stek tofun gyllenbrun.

Skär gurkan tunt med en mandolin/osthyvel. Blanda vinäger, socker, salt och chili i en skål. Lägg den skivade gurkan i lagen låt stå 20 minuter i kylen.

Montera dina bao genom att pensla tofumarinadssåsen på insidan av bröden. Fyll med tofu, gurka, koriander, vårlök och kimchi.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Korean style nachos
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
TOFU I HARISSA
FOOLED PORK-BURGARE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB