Ingredienser
- 2
- stora äpplen
- 2
- msk lönnsirap
- ¼ tsk
- mald kanel
- 1 krm
- salt
- 1 tsk
- mjölkfritt margarin
- 150 g
- mörk choklad
- 2 dl
- sojagrädde eller havregrädde
- en nypa
- salt
- 2 dl
- mandelflarn eller hackade
- mandlar
- ¼ dl
- socker
- en nypa
- salt
LÖNNSIRAPSKOKTA ÄPPLEN
CHOKLADGANACHE
BRÄNDA MANDELFLARN
Gör så här
LÖNNSIRAPSKOKTA ÄPPLEN
Stek äpplena med margarinet i en stekpanna någon minut, tillsätt sedan sirap,kanel och salt. Sjud tills äpplena är mjuka.
Ställ av från värmen och servera till pannkakor.
CHOKLADGANACHE
Smält chokladen i ett vattenbad. Flytta chokladen från värmen och rör i grädden och saltet.
Servera varm eller låt kallna i kylskåp. Vid kallare temperatur blir konsistensen fastare.
BRÄNDA MANDELFLARN
Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i sockret. Häll i mandeln och blanda kvickt runt. Vänta i 30 sekunder och ta av från värmen.