Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

UMAMISPÄCKAD VALNÖTSPASTEJ

½ liter  /  35 min  / Från Vegourmet No 4/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

En matig, mustig vegopastej som gör sig himmelskt bra på en skiva knäckebröd tillsammans med inlagd gurka.

Ingredienser
2 dl
torra gröna linser
1 
gul lök
1 
vitlöksklyfta
250 g
skogschampinjoner
150 g
valnötter
½ kruka
färsk rosmarin, hackad
½ kruka
färsk timjan, hackad
½ 
citron, saften
2 msk
ljus soja
1 msk
sambal oelek
1 tsk
rårörsocker
½ 
tsk salt
Gör så här

Koka linserna enligt instruktioner på för packningen.

Hacka löken och svampen. Hacka vitlöken fint.

Hetta upp olja och stek lök, svamp och vitlök tills det får fin färg.

Mixa valnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät röra. Skrapa ner från kanterna några gånger. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
TOMTARNAS FAVORITRÖRA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
RATAOUILLE 2.0
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
jävligt god VEGOBURGARE
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
DUMPLINGS I HOTPOT
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
MASSAMANCURRY

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB