En matig, mustig vegopastej som gör sig himmelskt bra på en skiva knäckebröd tillsammans med inlagd gurka.
Ingredienser
- 2 dl
- torra gröna linser
- 1
- gul lök
- 1
- vitlöksklyfta
- 250 g
- skogschampinjoner
- 150 g
- valnötter
- ½ kruka
- färsk rosmarin, hackad
- ½ kruka
- färsk timjan, hackad
- ½
- citron, saften
- 2 msk
- ljus soja
- 1 msk
- sambal oelek
- 1 tsk
- rårörsocker
- ½
- tsk salt
Gör så här
Koka linserna enligt instruktioner på för packningen.
Hacka löken och svampen. Hacka vitlöken fint.
Hetta upp olja och stek lök, svamp och vitlök tills det får fin färg.
Mixa valnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät röra. Skrapa ner från kanterna några gånger. Servera.
