Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 4/2017 text: Restaurangen Blue light yokohama – Besök deras hemsida, foto: Maggie Soltani

En rätt i Dengaku-stil från norra Japan, med fyllig smak av miso. Såsen passar till många andra grönsaker och ingredienser som tofu, blomkål, kål, rättika och svamp.

Ingredienser
3 dl
japanskt ris
4 
aubergine
4 
schalottenlökar
10-15 
sparris
12 
rädisor
¾ dl
neutral olja
½ dl
sake, eller vitt vin
SÅS
150 g
misopasta
¾ dl
sake
3 ½ msk
socker
2 msk
rostade sesamfrön
1 msk
japansk soja
3 
vitlöksklyftor
1 msk
grönsaksbuljong, pulver
Gör så här

Tillaga riset enligt paketet.

Värm ugnen till 250°C på grilläge. Riv vitlök och lös upp buljongen i sake. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Hetta upp på låg värme, tills sockret löses upp.

Skär aubergine på längden. Gör likadant med schalottenlöken och skala den sedan. Skär av den grova änden på sparrisen.

Värm olja i en stekpanna och stek aubergine på alla sidor, vänd ofta. Häll i sake och lägg på lock, låt puttra tills auberginen blir mjuk.

Stek schalottenlök och rädisa i cirka en minut, följt av sparris.

Lägg aubergine på en plåt, snittytan upp. Bred över rikligt med sås.

Grilla i mitten av ugnen cirka 3-5 minuter, tills mison börjar koka. Servera tillsammans med japanskt ris.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
RATAOUILLE 2.0
jävligt god VEGOBURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB