En ljus soppa med eleganta smaker. Utomordentligt god till exempel som förrätt till den där fulländade trerättersmiddagen.
Ingredienser
- 2
- schalottenlökar
- ca ½ L
- skogskantareller
- 1 msk
- rapsolja
- 1
- fänkål
- 2 dl
- TORRT VITT VIN
- 2 dl
- skalade sötmandlar
- 2 dl
- utspädd grönsaksfond
- ½ tsk
- tryffelolja
- 4 dl
- havregrädde
- salt
- vitpeppar
Gör så här
Hacka schalottenlök och fänkål. Värm upp en kastrull till medelvärme med lite olja, stek schalottenlöken några minuter.
Tillsätt fänkålen och stek under omrörning tills den har mjuknat något.
Häll ner vinet och låt reducera ner till hälften.
Mixa mandlarna, fonden, tryffeloljan och grädden i en mixer till en helt slät sås.
Lägg ner fänkåls- och lökblandningen i mixern och mixa till en helt slät soppa.
Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.