Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MANDEL- & KANTARELLSOPPA

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 3/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En ljus soppa med eleganta smaker. Utomordentligt god till exempel som förrätt till den där fulländade trerättersmiddagen.

Ingredienser
2 
schalottenlökar
ca ½  L
skogskantareller
1 msk
rapsolja
1 
fänkål
2 dl
TORRT VITT VIN
2 dl
skalade sötmandlar
2 dl
utspädd grönsaksfond
½ tsk
tryffelolja
4 dl
havregrädde
 
salt
 
vitpeppar
Gör så här

Hacka schalottenlök och fänkål. Värm upp en kastrull till medelvärme med lite olja, stek schalottenlöken några minuter.

Tillsätt fänkålen och stek under omrörning tills den har mjuknat något.

Häll ner vinet och låt reducera ner till hälften.

Mixa mandlarna, fonden, tryffeloljan och grädden i en mixer till en helt slät sås.

Lägg ner fänkåls- och lökblandningen i mixern och mixa till en helt slät soppa.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

MIM Natura Cava
Organic Silvaner by Jochen Dreissigacker
Leva Cabernet Shiraz Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
KOKOSSOPPA MED CURRY
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Grönkålssoppa med vita bönor
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
TOMTARNAS FAVORITRÖRA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB