Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GNOCCHI MED BÖNFRIKADELLER

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Gnocchi är underbara små pastasmakande potatisbollar. Till denna ljuvliga middag serverar vi dem med en klassisk hemgjord pesto och härliga bönfrikadeller.

Ingredienser
GNOCCHI
4 
kokta potatisar
½ dl
osötad växtmjölk
3 dl
vetemjöl
 
salt
 
peppar
1 nypa
riven muskot
BÖNFRIKADELLER
½ dl
pistagenötter
3 dl
svarta bönor
1-2 msk
vetemjöl
2 msk
koncentrerad grönsaksfond
½ msk
sojasås
½ dl
vatten
 
vitpeppar
½ 
gul lök, hackad
 
olivolja
PESTO
50 g
pinjenötter
1 kruka
basilika
1 
vitlöksklyfta
2 dl
olivolja
¼ tsk
salt
Gör så här
Gnocchi

Pressa potatisen i en potatispress, se till att det är helt klumpfritt. Blanda med salt, peppar och riven muskot. Tillsätt mjölet och mjölken, arbeta allt till en jämn, fin deg, tillsätt mer mjöl om den är för kladdig.

Dela degen i två delar och rulla ut den i 2 tjocka korvar, skär sedan ca 3 långa gnocchibitar. Koka i saltat vatten 5-10 minuter, häll sedan av i durkslag.

Bönfrikadeller

Mixa nötterna fint i en matberedare. Häll i bönorna och fortsätt mixa någon minut. Tillsätt vetemjöl, fond, soja, vatten och vitpeppar.

Häll till sist i den hackade löken och kör några korta, lätta pulser med matberedaren för att blanda in den. Rå lök blir lätt besk när den mixas i matberedare, så kör den inte för länge.

Rulla smeten med blöta händer till stora frikadeller. Stek dem i olivolja så de får en jämn fin yta. Salta lätt.

Pesto

Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare.

Servera gnocci och bönfrikadeller med pesto.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Gosa Monastrell BiB
Chardonnay Organic by Paul Sapin
Wildwux
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KROPPKAKA
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
RATAOUILLE 2.0
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
jävligt god VEGOBURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB