Gnocchi är underbara små pastasmakande potatisbollar. Till denna ljuvliga middag serverar vi dem med en klassisk hemgjord pesto och härliga bönfrikadeller.
Ingredienser
- 4
- kokta potatisar
- ½ dl
- osötad växtmjölk
- 3 dl
- vetemjöl
- salt
- peppar
- 1 nypa
- riven muskot
- ½ dl
- pistagenötter
- 3 dl
- svarta bönor
- 1-2 msk
- vetemjöl
- 2 msk
- koncentrerad grönsaksfond
- ½ msk
- sojasås
- ½ dl
- vatten
- vitpeppar
- ½
- gul lök, hackad
- olivolja
- 50 g
- pinjenötter
- 1 kruka
- basilika
- 1
- vitlöksklyfta
- 2 dl
- olivolja
- ¼ tsk
- salt
GNOCCHI
BÖNFRIKADELLER
PESTO
Gör så här
Gnocchi
Pressa potatisen i en potatispress, se till att det är helt klumpfritt. Blanda med salt, peppar och riven muskot. Tillsätt mjölet och mjölken, arbeta allt till en jämn, fin deg, tillsätt mer mjöl om den är för kladdig.
Dela degen i två delar och rulla ut den i 2 tjocka korvar, skär sedan ca 3 långa gnocchibitar. Koka i saltat vatten 5-10 minuter, häll sedan av i durkslag.
Bönfrikadeller
Mixa nötterna fint i en matberedare. Häll i bönorna och fortsätt mixa någon minut. Tillsätt vetemjöl, fond, soja, vatten och vitpeppar.
Häll till sist i den hackade löken och kör några korta, lätta pulser med matberedaren för att blanda in den. Rå lök blir lätt besk när den mixas i matberedare, så kör den inte för länge.
Rulla smeten med blöta händer till stora frikadeller. Stek dem i olivolja så de får en jämn fin yta. Salta lätt.
Pesto
Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare.
Servera gnocci och bönfrikadeller med pesto.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.