Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER

2 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 5/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Hemgjord gnocchi är inte alls svårt att lyckas med. Kompletterad av sparris, svampt och färsk körvel blir detta en fantastisk sommarrätt.

Ingredienser
3 
kokta fasta potatisar
2 dl
vetemjöl
½ dl
vatten
1 näve
sparris, hackad
6-8 
champinjoner, hackade
1 
vitlöksklyfta, riven
¼ tsk
mald muskot
 
salt
 
svartpeppar
1 knippe
färsk körvel
 
olivolja
Gör så här

Pressa potatisarna och blanda med vetemjöl, vatten och salt.

Rulla ut degen till en lång smal korv, skär till små kuddar, några centimeter långa.

Koka upp en riklig mängd vatten och sjud degbitarna i cirka 4-5 minuter.

Stek sparris och champinjoner i lite olivolja tillsammans med vitlök, muskot, salt och svartpeppar. Servera gnocchin med grönsakssteket och toppa med lite hackad körvel.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Grüner Veltliner
P.LEX Pinot Grigio
Santa Ana ECO Cabernet Sauvignon Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Gnocchi med bönfrikadeller
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
KROPPKAKA
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
DUMPLINGS I HOTPOT
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB