Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

RATAOUILLE 2.0

4 port  /  1,5 H  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Misokokta belugalinser, ärtcreme, persikosirap och lite trevligt grönt. Smakerna från ratatouille i ett nytt utförande! Det här är en underbar grönsakskomposition som det är lite pyssel med, något som dock är väl värt besväret. Hoppa inte över persikosirapen, den lena sötman passar fantastiskt bra med rättens andra smaker, bara en liten droppe till varje tugga gör underverk.

Ingredienser
ÄRTPURÉ
1 l
gröna ärtor
 
juice från 1 citron
1 
vitlöksklyfta, riven
3 msk
olivolja
 
salt
RATATOUILLE & MISOKOKTA BELUGALINSER
2 
zucchini, gärna i olika färger
2 
TOMATER
1 
vitlöksklyfta, riven
1 msk
olivolja
1 burk
finkrossade tomater
några kvistar
basilika, hackade
3 dl
torkade belugalinser
1 msk
misopasta
 
salt
 
svartpeppar
SALLAD
 
gröna ärtor
 
vaxbönor
 
sugarsnaps
 
böngroddar
 
röd harsyra
 
körvel
 
kirskålsblommor
PERSIKOSIRAP
2 
persikor
2 dl
vatten
2 dl
socker
Gör så här
Ärtpuré

Mixa samtliga ingredienser i en blender till en helt slät sås.

Ratatoullien

Stek vitlöken i olivolja. Tillsätt krossad tomat, basilika, salt och peppar. Sjud 5-10 minuter. Tillsätt linser och miso, koka tills linserna är mjuka och häll av vattnet.

Sätt ugnen på 200°c. Skär zucchinin och tomat mycket tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna omlott i en rad, häll över linstomatsåsen och tillaga i ugnen i 20 minuter.

Sallad

Koka upp saltat vatten. Blanchera vaxbönorna och ärtorna snabbt, lägg dem sedan direkt i isvatten för avkylning. Skär sugarsnapsen på mitten.

Persikosirap

Skala persikan och hacka den fint. Låt persika, sockret och vatten koka i fem minuter under lock. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Ställ in den avsilade vätskan i kylskåp och låt svalna helt.

Lägg upp ärtpuré, ratatouille, linser, grönsaker och örter på en tallrik. Droppa persikosirap runt om på tallriken. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

BROCHET BLANC DE BLANCS
Santa Digna Muscat Sauvignon Blanc
Black Tower Sparkling Ice
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
BAKLAVA
FÄRSK TOFU MED TOMAT & BASILIKA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
Beet bourguignon
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
GRAVAD MOROT
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
Gnocchi med bönfrikadeller

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB