Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FÄRSK TOFU MED TOMAT & BASILIKA

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Att göra färsk tofu är ett litet konstverk i sig och påminner om magin kring färsk mozzarella. Vi hoppas att precis alla kommer prova på denna fantastiska teknik som resulterar i en färsk och fin tofu med underbart len smak. Tillsammans med smakrika tomater och några kvistar basilika är detta ren magi. En rätt med så få ingredienser kräver att varje komponent håller hög kvalitet. Använd riktigt goda tomater i säsong, färskplockad basilika, färskmalen svartpeppar och en riktigt god, nötig olivolja av hög kvalitet.

Ingredienser
1 l
osötad sojamjölk
0,7 dl
vitvinsvinäger
 
flingsalt
Till servering
10 
cocktailtomater, halverade
1 näve
färsk basilika, grovt hackad
 
svartpeppar, helst färskmalen
 
flingsalt
 
olivolja
Gör så här

Sjud upp sojamjölken med salt. Häll ner vinägern och låt blandningen sjuda några minuter till.

När vatten och tofumassa har separerat helt silar du av massan genom en ren kökshanduk eller ostduk. Pressa ut vatten, ju mer du pressar desto fastare blir tofun. För denna rätt passar det bra med en tofu som inte är alltför fast.

Smula tofun grovt och servera med tomater, basilika, flingsalt, peppar och olivolja. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Soave Borgoletto
Chill Out Organic Riesling Crisp & Fruity
Las Torres Cabernet Sauvignon Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

RATAOUILLE 2.0
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
jävligt god VEGOBURGARE
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
Bánh mì
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Lasagne al forno
Svampragu

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB