Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

GRAVAD MOROT

1 liten burk  /  20 min (1 dygn passiv)  / Från Vegourmet No 4/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Holm

Här kommer en till trevlig inläggning där morötter imiterar gravad lax. Servera gärna med vegansk hovmästarsås!

ANNONS:
Ingredienser
500 g
morötter
LAG:
3 msk
ättika
3 msk
råsocker
1 dl
vatten
½ tsk
rökarom, (”Liquid smoke” finns i vanliga matbutiker)
½ tsk
rökt paprikapulver
10 
hela vitpepparkorn
½ kruka
färsk dill
1 tsk
senapsfrö
1 
lagerblad
Gör så här

Strimla morötterna på längden med en mandolin eller potatisskalare.

Koka upp saltat vatten och koka strimlorna någon minut, tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst.

Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull, sjud upp och låt sockret smälta.

Häll lagen över morötterna i en lagom stor burk. Låt stå över natten, eller längre. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
RATAOUILLE 2.0
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Vegosill med pepparrot och krasse
DET VÅRAS FÖR MOJITO
DUMPLINGS I HOTPOT
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
MATCHAPANNACOTTA
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Sushisallad
NUDELSALLAD MED KIMCHI & ALGER
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm