Här kommer en till trevlig inläggning där morötter imiterar gravad lax. Servera gärna med vegansk hovmästarsås!
Ingredienser
- 500 g
- morötter
- 3 msk
- ättika
- 3 msk
- råsocker
- 1 dl
- vatten
- ½ tsk
- rökarom, (”Liquid smoke” finns i vanliga matbutiker)
- ½ tsk
- rökt paprikapulver
- 10
- hela vitpepparkorn
- ½ kruka
- färsk dill
- 1 tsk
- senapsfrö
- 1
- lagerblad
LAG:
Gör så här
Strimla morötterna på längden med en mandolin eller potatisskalare.
Koka upp saltat vatten och koka strimlorna någon minut, tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst.
Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull, sjud upp och låt sockret smälta.
Häll lagen över morötterna i en lagom stor burk. Låt stå över natten, eller längre. Servera.
