Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

PANNKAKSTÅRTA MED HALLON

10 bitar  /  45 min  / Från Vegourmet No 5/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Denna sagolika pannkakstårta infriar alla drömmar om vad en lyxig frukost eller fikastund kan innebära. Ska du bjuda någon på födelsedagsfika rekommenderar vi denna, den gör dig garanterat till födelsedagsbarnets favorit. Vill du istället ha tårtan för dig själv gör du förstås bäst i att inte bjuda någon alls. Och får du inte i dig hela direkt kan vi upplysa om att vår pannkakstårta är ljuvligt god även dagen efter!

Ingredienser
PANNKAKOR
5 dl
vetemjöl
6 dl
växtmjölk, t ex havre-, mandel- eller sojamjölk
1 dl
smält mjölkfritt margarin
1 nypa
äkta vaniljpulver, eller ca 1 tsk vaniljsocker
 
mjölkfritt margarin, till stekning
HALLONMOUSSE
1 pkt
frysta hallon, ca 225 g
1 ½ dl
gelésocker
1 pkt
växtbaserad färskost
1 pkt
växtbaserad vispgrädde
APELSINGRÄDDE
1 
apelsin
1 pkt
växtbaserad vispgrädde
TOPPING
 
färska bär
Gör så här

Vispa ihop mjöl, mjölk, margarin och vanilj till en pannkakssmet.

Stek pannkakor i mjölkfritt margarin, det ska bli cirka tio pannkakor. Låt pannkakorna svalna medan du gör hallonmoussen.

Koka upp hallonen i en kastrull, tillsätt gelésockret, koka upp på nytt och fortsätt koka någon minut.

Låt blandningen svalna något, men inte tills den är helt kall.

Vispa upp en gräddförpackning och vänd ner hallonblandningen i grädden.

Vispa färskosten fluffig med en gaffel, blanda sedan ner den i gräddblandningen.

Vispa upp den andra förpackningen grädde.

Blanda ner saften från halva apelsinen och riv ner apelsinskalets yttre, orangea, skikt.

Montera pannkakstårtan med hallonmousse mellan pannkakorna och apelsingrädde runtom. Toppa med färska bär. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
Glutenfria våfflor med snabb hallonsylt
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
RÅRAKOR TILL FRUKOST
BLÅBÄRSPANNKAKOR
MATCHAPANNACOTTA
Matchapannkakor
KROPPKAKA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB