Denna sagolika pannkakstårta infriar alla drömmar om vad en lyxig frukost eller fikastund kan innebära. Ska du bjuda någon på födelsedagsfika rekommenderar vi denna, den gör dig garanterat till födelsedagsbarnets favorit. Vill du istället ha tårtan för dig själv gör du förstås bäst i att inte bjuda någon alls. Och får du inte i dig hela direkt kan vi upplysa om att vår pannkakstårta är ljuvligt god även dagen efter!
Ingredienser
- 5 dl
- vetemjöl
- 6 dl
- växtmjölk, t ex havre-, mandel- eller sojamjölk
- 1 dl
- smält mjölkfritt margarin
- 1 nypa
- äkta vaniljpulver, eller ca 1 tsk vaniljsocker
- mjölkfritt margarin, till stekning
- 1 pkt
- frysta hallon, ca 225 g
- 1 ½ dl
- gelésocker
- 1 pkt
- växtbaserad färskost
- 1 pkt
- växtbaserad vispgrädde
- 1
- apelsin
- 1 pkt
- växtbaserad vispgrädde
- färska bär
PANNKAKOR
HALLONMOUSSE
APELSINGRÄDDE
TOPPING
Gör så här
Vispa ihop mjöl, mjölk, margarin och vanilj till en pannkakssmet.
Stek pannkakor i mjölkfritt margarin, det ska bli cirka tio pannkakor. Låt pannkakorna svalna medan du gör hallonmoussen.
Koka upp hallonen i en kastrull, tillsätt gelésockret, koka upp på nytt och fortsätt koka någon minut.
Låt blandningen svalna något, men inte tills den är helt kall.
Vispa upp en gräddförpackning och vänd ner hallonblandningen i grädden.
Vispa färskosten fluffig med en gaffel, blanda sedan ner den i gräddblandningen.
Vispa upp den andra förpackningen grädde.
Blanda ner saften från halva apelsinen och riv ner apelsinskalets yttre, orangea, skikt.
Montera pannkakstårtan med hallonmousse mellan pannkakorna och apelsingrädde runtom. Toppa med färska bär. Servera.