Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MATCHAPANNACOTTA

4 port  /  10 min (3 h passiv)

Ingredienser
4 dl
havregrädde/sojagrädde
½ msk
matchapulver
en nypa
salt
HALLONSÅS
2 dl
frysta hallon
1 msk
socker
en nypa
vaniljextrakt, eller vaniljsocker
Gör så här

Koka upp gelesockret och 2 dl grädde med matchapulvret. Låt koka en halv minut. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner resten av grädden.

Häll upp blandningen i fyra portionsformar och låt stå i kylen några timmar innan du serverar.

Hallonsåsen

Ta fram en liten kastrull med tjock botten. Häll i hallonen, en skvätt vatten, socker och vanilj. Värm upp långsamt tills det börjar sjuda, tryck sönder hallonen med en sked.

När det har tjocknat silar du hallonsåsen genom en finmaskig sil. Tryck ner hallonsåsen med en sked så all saft rinner igenom. Servera pannacottan med hallonsåsen.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
Xuixos
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
Mazarinpaj med lingon & mandelflarn
KROPPKAKA
BAKLAVA
BLÅBÄRSPANNKAKOR

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB