Klassisk vegosill gör du av strimlad aubergine som kokas, läggs in och slutligen möter en god smaksättning. Vår favoritvariant i år smakar pepparrot och krasse!
Ingredienser
- 1
- aubergine
- 1/2 dl
- ättika
- 1 dl
- vatten
- 0,75 dl
- socker
- 10
- hela kryddpepparkorn
- 5
- hela nejlikor
- 1 dl
- havrebaserad creme fraiche
- 1/2 dl
- vegansk majonnäs
- 1 msk
- dijonsenap
- 1
- schalottenlök, finhackad
- 2 msk
- färsk riven pepparrot
- 2 msk
- finhackad färsk fänkål
- 1/2 ask
- smörgåskrasse
- 1/2
- lime
- 1/2
- kruka färsk dill
- salt
- svartpeppar
Auberginesill
Pepparrotssås
Gör så här
Skär auberginen till strimlor, cirka 2x5 cm, behåll skalet på. Koka upp vatten och koka strimlorna en minut, tills de precis börjar mjukna.
Blanda samtliga ingredienser till sill-lagen. Lägg auberginen i lagen och låt stå över natten.
Blanda samtliga ingredienser till pepparrotssåsen. Häll av lagen från auberginen och blanda ner strimlorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera.
