Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Vegosill med pepparrot och krasse

1 liten burk  /  25 min (1 dygn passiv)  / Från Vegourmet No 7/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Klassisk vegosill gör du av strimlad aubergine som kokas, läggs in och slutligen möter en god smaksättning. Vår favoritvariant i år smakar pepparrot och krasse!

Ingredienser
Auberginesill
1 
aubergine
1/2 dl
ättika
1 dl
vatten
0,75 dl
socker
10 
hela kryddpepparkorn
5 
hela nejlikor
Pepparrotssås
1 dl
havrebaserad creme fraiche
1/2 dl
vegansk majonnäs
1 msk
dijonsenap

1 
schalottenlök, finhackad
2 msk
färsk
 riven pepparrot
2 msk
finhackad färsk fänkål
1/2 ask
smörgåskrasse

1/2 
lime
1/2 
kruka färsk dill
 
salt
 
svartpeppar
Gör så här

Skär auberginen till strimlor, cirka 2x5 cm, behåll skalet på. Koka upp vatten och koka strimlorna en minut, tills de precis börjar mjukna.

Blanda samtliga ingredienser till sill-lagen. Lägg auberginen i lagen och låt stå över natten.

Blanda samtliga ingredienser till pepparrotssåsen. Häll av lagen från auberginen och blanda ner strimlorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
GRAVAD MOROT
Gnocchi med bönfrikadeller
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
jävligt god VEGOBURGARE
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB