Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

DUMPLINGS I HOTPOT

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 4/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

Att servera dumplings i en het och smakrik hotpot är trevlig variation till att äta de små degknytena som de är. Vi fyller dessa mumsiga degknyten med wakamealger, napakål och chilipasta. Vi väljer den fermenterade chilipastan gochujang som du hittar i asiatiska livsmedelsbutiker, men det går bra med vanlig chilipasta också.

ANNONS:
Ingredienser
HOTPOT
1 l
vatten
2 msk
risvinäger
2 msk
ljus soja
2 msk
chiliolja
2 
vitlöksklyftor, pressade
4 
tunt skivade shiitakesvampar
2 
vårlökar, finhackade
4 msk
vit misopasta
2 msk
chiliflakes
DUMPLINGS
24 ark
dumplingsdeg
1 dl
fint hackade wakamealger
ca 8 
shiitakesvampar, fint hackade
1 medelstor
napakål/kinakål
1 tsk
chilipasta, gärna fermenterad chilipasta (gochujang)
1 msk
ljus soja
 
neutral olja, till stekning
Gör så här

Hotpot: Sjud vatten, vinäger, soja, chiliolja, vitlök och shiitakesvamp. Sjud i 20 minuter. Tillsätt misopasta, chiliflakes och hackad vårlök, sjud upp.

Fyllning till dumplings: Strimla kålen mycket fint och dela strimlorna på längden i tre-fyra bitar. Ringla olja i en stekpanna och stek kålen tillsammans med svampen tills de mjuknar en aning.

Tillsätt wakamealger, chilipasta och soja till stekpannan. Rör runt försiktigt så att allting blandas. Lägg fyllningen på en tallrik när kålen är helt mjuk och vätskan är avdunstat.

Lägg ut ett dumplingsark och ställ en liten skål med vatten bredvid. Ta ca en matsked av fyllningen och lägg i mitten av degarket. Blöt fingertopparna i vattenskålen och blöt kanterna av degen. Vik degbladet dubbelt och gör små veck som du nyper ihop. Var noga med att klämma ut all luft, den expanderar i dumplingen vid ångkokning.

Ånga dumplingsen i en ångkorg över en kastrull med kokande vatten i fem minuter. (Alternativt lägg dem i en stekpanna med en centimeter vatten i botten, lägg på ett lock och koka i fem minuter, håll koll på vattennivån så dumplingsen inte bränns).

Placera dumplingsen i soppskålar och häll över den heta buljongen. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

MAS MELLOT
The Econic Chardonnay
Adobe Reserva rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Bánh mì
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
Korean style nachos
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
RATAOUILLE 2.0
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Nässelrisotto
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm