Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI

10 st  /  30 min  / Från Vegourmet No 7/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Kimchi är en smakförhöjare av rang som passar bra lite här och var. Förslagsvis i våra härliga vårrullar där de får sällskap av svamp, chili och annat gott. Att koka upp en hel kastrull med frityrolja är inte nödvändigt, det går bra att steka rullarna i generösa mängder olja också. Eller till och med att tillaga dem i ugn.

Ingredienser
1 pkt
vårrulledeg eller filodeg
300 g
champinjoner, finhackade
3 
vitlöksklyftor, pressade
1 dl
kimchi, hackad
1 msk
citronjuice
1 msk
RIVEN INGEFÄRA
½ 
finhackad chili
1 msk
soja
½ l
frityrolja
Gör så här

Stek vitlök och champinjoner tills svampen får färg och den mesta av vätskan har avdunstat. Tillsätt resterande ingredienser och låt fräsa i några minuter.

Lägg cirka en matsked fyllning i mitten längst ner på en degplatta. Blöt kanterna genom att pensla på lite vatten med fingret.

Vik in kanterna från sidan och rulla ihop till en vårrulle.

Värm upp oljan till cirka 170°C i en kastrull med tjock botten och fritera rullarna tills de är krispiga. Två andra alternativ är att hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och steka vårrullarna cirka fem minuter, eller baka dem i en 225°C ugn cirka 10 minuter.

Servera förslagsvis med soja eller sweetchilisås.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Gosa Monastrell BiB
Yalumba Organic Viognier
Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
DUMPLINGS I HOTPOT
Bánh mì
MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
Korean style nachos
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB