Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA

4-6 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Amanda Hellberg (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig, foto: Eveline Johnsson (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig

Lite gryn eller pasta gör soppan matigare, här har vi låtit röd quinoa koka med grönsakerna. För en extra mustig och vacker buljong tillsätter vi tomatkross, det ger soppan en lite syrligare smak och fin färg. Testa att toppa soppan med saltrostade pumpafrön, det är supergott!

ANNONS:
Ingredienser
1 
gul lök
2 
vitlöksklyftor
200 g
rotselleri
2 
morötter
2 
potatisar
400 g
krossade tomater
8 dl
utspädd grönsaksbuljong
½ dl
puy-linser
½ dl
quinoa
 
torkad oregano
 
salt och svartpeppar
 
olivolja
SALTROSTADE PUMPAFRÖN
1 ½ dl
pumpafrön
½ tsk
salt
1 msk
vatten
Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär alla rotsaker i små tärningar. Hetta upp generöst med olivolja i en gryta och fräs löken tillsammans med morötter och rotselleri. Rör om då och då, och låt fräsa på ganska låg värme en god stund, utan att det bränns.

Tillsätt alla övriga ingredienser och låt soppan koka sakta i ungefär 20 minuter, tills grönsakerna och linserna är mjuka. Smaka av med mer salt och peppar.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafröna tills de knäpper och har fått lite färg. Rör ner saltet och slå på vattnet, och rör genast om ordentligt. Låt vattnet koka bort och fröna torka i pannan.

Strö pumpafröna över soppan vid servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

SAFFRANSSOPPA MED KIKÄRTOR & SPENAT
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
RATAOUILLE 2.0
BÖNCHILI
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
DAAL MED SNABBT STEKBRÖD
Grönkålssoppa med vita bönor
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm