Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 5/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Att ta sig igenom en vår eller sommar utan potatissallad är i vårt tycke helt otänkbart. Denna variant är en av våra favoriter, och är ett helt perfekt användningsområde för färskpotatis. Edamamebönorna måste som bekant pillas ut ur sina skidor innan de äts, men det tycker vi kan vara en trevlig del av måltiden. Självklart kan du servera salladen med bönorna utan skidor, så att det bara är att mumsa loss.

Ingredienser
NÖTRICOTTA
2 dl
cashewnötter
1 tsk
lönnsirap
1 tsk
äppelcidervinäger
1 msk
citronsaft
POTATISSALLAD
ca 10 
kokta avsvalnade potatisar
2 nävar
sparris
1 näve
edamamebönor i skidor
några  kvistar
färsk dill
3 
vårlökar
 
salt
 
svartpeppar
 
olivolja
 
citronjuice
Gör så här

Mixa cashewnötterna med lönnsirap, vinäger, citronsaft, salt och en halv deciliter vatten tills de är fint mixade och massan går att klibba ihop till små bitar.

Stek sparrisen och edamamebönorna mjuka i olja och salt.

Dela potatisen på mitten, hacka sparrisen grovt, hacka dillen och vårlöken fint och blanda samman. Smaka av med salt och peppar, olivolja och citronjuice.

Toppa potatissalladen med nötricottan.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Santa Digna Sauvignon Blanc Alkoholfritt
Privat Brut Nature Reserva
Pizzolato Spumante d’Italia Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
Gnocchi med bönfrikadeller
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
jävligt god VEGOBURGARE
STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS
BÖNCHILI
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
POTATISSALLAD MED SAFFRANSAIOLI
RATAOUILLE 2.0

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB