Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor

4 port  /  35 min text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Denna ljuvligt somriga potatissallad passar bra som tillbehör till de flesta av sommarens måltider. Utmärkt som del av en sommarbuffé, eller som tillbehör till grillat. Färskpotatisens fantastiska smaker förhöjs av klassiska sommarkompisar som färska örter, sparris och kapris. Enkelt och så himla gott!

Ingredienser
1 kg
färskpotatis
1 
knippe sparris, ca 12 st
3 
vårlökar
10 
rädisor
150 g
gröna ärtor
100 g
bladspenat
1 dl
kapris, + 2 msk spad
1 kruka
dill
1 kruka
körvel
1 
citron, skal och saft
2 msk
dijonsenap
4 msk
äppelcidervinäger
4 msk
kallpressad rapsolja, + extra till stekning
2 
vitlöksklyftor
 
salt
 
svartpeppar
Gör så här

Tvätta och skrubba färskpotatisen, men skala den helst inte.

Koka upp saltat vatten. Koka potatisarna mjuka. Skär potatisen i mindre bitar, behåll gärna små potatisar hela.

Hacka sparrisen i grova bitar. Stek dem hastigt i lite olja.

Hacka vårlöken fint. Skiva rädisorna.

Riv det yttre skalet från citronen. Blanda skalet med saften från citronen, dijonsenap, äppelcidervinäger, rapsolja, kaprisspad och pressade vitlöksklyftor.

Blanda potatis, sparris, vårlök, rädisor, bladspenat, ärtor och kapris. Vänd ner dressingen. Hacka dillen och körveln grovt och blanda ner den i salladen. Servera.

 

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

The Econic Chardonnay
Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée
Pizzolato Spumante d’Italia Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
RÅRAKOR TILL FRUKOST
KRÄMIG AVOKADOPASTA MED SPARRIS
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
KROPPKAKA
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
Grönkålssoppa med vita bönor
MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB