Denna ljuvligt somriga potatissallad passar bra som tillbehör till de flesta av sommarens måltider. Utmärkt som del av en sommarbuffé, eller som tillbehör till grillat. Färskpotatisens fantastiska smaker förhöjs av klassiska sommarkompisar som färska örter, sparris och kapris. Enkelt och så himla gott!
Ingredienser
- 1 kg
- färskpotatis
- 1
- knippe sparris, ca 12 st
- 3
- vårlökar
- 10
- rädisor
- 150 g
- gröna ärtor
- 100 g
- bladspenat
- 1 dl
- kapris, + 2 msk spad
- 1 kruka
- dill
- 1 kruka
- körvel
- 1
- citron, skal och saft
- 2 msk
- dijonsenap
- 4 msk
- äppelcidervinäger
- 4 msk
- kallpressad rapsolja, + extra till stekning
- 2
- vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Tvätta och skrubba färskpotatisen, men skala den helst inte.
Koka upp saltat vatten. Koka potatisarna mjuka. Skär potatisen i mindre bitar, behåll gärna små potatisar hela.
Hacka sparrisen i grova bitar. Stek dem hastigt i lite olja.
Hacka vårlöken fint. Skiva rädisorna.
Riv det yttre skalet från citronen. Blanda skalet med saften från citronen, dijonsenap, äppelcidervinäger, rapsolja, kaprisspad och pressade vitlöksklyftor.
Blanda potatis, sparris, vårlök, rädisor, bladspenat, ärtor och kapris. Vänd ner dressingen. Hacka dillen och körveln grovt och blanda ner den i salladen. Servera.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.