Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

POTATISSALLAD MED SAFFRANSAIOLI

6 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 7/2017 text: Amanda Hellberg (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig, foto: Eveline Johnsson (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig

En krämig och fantastiskt god potatissallad med smak av vitlök och saffran slår aldrig fel! Lite kapris för sting, och så persilja och citron för fräschör till den här ljuvligt gula salladen!

Ingredienser
1 200 g
kokt, kall potatis
1 
rödlök
2 dl
hackad persilja
¾ dl
kapris
½ 
citron, zestet
 
salt och peppar
SAFFRANSAIOLI
3 msk
aquafaba/kikärtsspad
1 msk
citronjuice
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
vitvinsvinäger
½ g
saffran
1 
liten vitlöksklyfta
2 dl
neutral olja
 
salt och svartpeppar
Gör så här

Börja med aiolin: häll kikärtsspad, citronjuice, dijonsenap, vitvinsvinäger, saffran och en liten, skalad vitlöksklyfta i en skål. Mixa samman allt med en stavmixer.

Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa tills du har en tjock och fin aioli. Smaka av med salt och peppar.

Skär den kokta, kalla potatisen i bitar och lägg i en skål.

Skala och hacka rödlöken fint, och tillsätt den tillsammans med persilja, kapris och citronzest.

Rör försiktigt ihop potatisen med saffransaiolin, akta så potatisen inte går sönder och blir mos. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
jävligt god VEGOBURGARE
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
PURÉ PÅ VITA BÖNOR MED SOTAD LÖK
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Gnocchi med bönfrikadeller
TOFU I HARISSA
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
TOMTARNAS FAVORITRÖRA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB