Tänk ändå, att tomtar är sådana fantaster av hummus. Denna illrosa kikärtsröra tar smak och färg av rödbetor, och ackompanjerar de flesta av julbordets smaker galant.
Ingredienser
- 1 paket
- kokta kikärter, eller ca 3 dl egenkokta
- 3
- hela rödbetor
- 3 msk
- tahini
- 1
- citron, saften
- 1 dl
- vatten
- 2 dl
- vitlöksklyftor
- ½ dl
- olivolja
- 1 tsk
- mald spiskummin
- ½ kruka
- färsk timjan
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Skala rödbetorna och skär dem i kvartar.
Koka rödbetorna tills de är mjuka, cirka 20 minuter, beroende på storlek.
Mixa tahini, citronsaft, vatten, och finhackade vitlöksklyftor i en matberedare/blender, eller med en stavmixer. Mixa tills blandningen blir vit och slät.
Tillsätt kikärtor, rödbetor, olivolja och kryddor. Mixa länge. Skrapa ner från sidorna några gånger. Smaka av med salt och peppar
