Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 3/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Krämiga linser är något av det bästa vi vet. Dessutom är det en av sparrisens allra bästa smakkamrater. Tillsammans med bakad lök blir detta en rätt som fungerar fint på egen hand eller som del av en somrig buffé.

Ingredienser
2 dl
gröna linser
2 ½ dl
havregrädde
1 msk
koncentrerad grönsaksfond
några  kvistar
färsk
 
timjan
10 
steklökar
1 knippe
sparris
2 
lagerblad
½ dl
vitt vin
 
mald svartpeppar
 
flingsalt
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Ställ in lökarna med skal på en ugnsform och baka i cirka 15 minuter.

Koka under tiden linserna al dente. Dela lökarna på mitten och plocka isär dem i de olika skikten.

Sjud linserna i grädde tillsammans med lagerblad, vin, peppar, salt och timjan tills grädden börjar tjockna och linserna är helt mjuka.

Stek sparrisen i olivolja med salt och peppar i cirka en minut, tillsätt runt en deciliter vatten och sjud någon minut till. Servera med linserna och löken.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

ZENSA NERO D’AVOLA
Bonterra Chardonnay
Siro Fifty
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

RATAOUILLE 2.0
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
BAKLAVA
Beet bourguignon
BUFFALOCAULIFLOWER
Lasagne al forno
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
Gyllene pumpapasta

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB