Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Lasagne al forno

6 port  /  50 min (30 min passiv)  / Från Vegourmet No 1/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Ett klassiskt möte mellan krämiga pastalager, fyllig tomat och härlig örtighet. Kan det gå fel med en lasagne? Aldrig i livet!

Ingredienser
ett paket
lasagneplattor
en 
gul lök
2 burkar
cannellinibönor
en 
vitlöksklyfta, pressad
2 msk
tomatpuré
en nypa
mald muskot
ett 
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
½ tsk
torkad timjan
2 burkar
finkrossade tomater
4 dl
havregrädde
1 tsk
potatismjöl, utblandat med 1 msk vatten
1 + ½  msk
koncentrerad grönsaksfond
200 g
färsk spenat
några kvistar
färsk basilika
 
olivolja
 
svartpeppar
 
salt
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Stek löken i rikligt med olivolja på låg temperatur, stek den länge så att sockret i löken karamelliseras.

Tillsätt bönorna, vitlöken och tomatpurén tillsammans med de torra kryddorna, stek i några minuter och tillsätt sedan de krossade tomaterna, sjud i 10-15 minuter.

Sjud under tiden upp havregrädden med potatismjölet, salt, peppar och fond tills grädden tjocknar lite.

Häll en skopa tomatsås i botten av en ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor följt av en skopa gräddblandning, en skopa tomatsås samt ett par blad spenat.

Återupprepa med lager lasagneplattor, sås och spenat tills formen är full. Ställ in den lasagnen i ugnen tills den bubblar och har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter. Känn med sticka eller gaffel så att lasagneplattorna är mjuka.

Ta ut lasagnen ut ugnen och låt stå fem minuter innan servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
RATAOUILLE 2.0
STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
jävligt god VEGOBURGARE
BÖNCHILI
SÖTPOTATIS- & KAKAOCHILI
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
Beet bourguignon
FOOLED PORK-BURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB