Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

BUFFALOCAULIFLOWER

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Buffalokryddad blomkål är en rätt som är helt perfekt till vardags eftersom den går att servera med i stort sett vad som helst. Tillsammans med lite ris, bulgur eller rostade grönsaker utgör den en komplett middag. Andra vägar att gå är att ha de mumsiga buketterna som bas i till exempel en taco eller burrito. Hela en deciliter hot sauce ryms i detta recept. Tänk på att ditt val av hot sauce till stor del avgör rättens karaktär. Helt vanlig tabasco går utmärkt, men har du andra godingar i kylen, eller är sugen på att förgylla kylen med nya kryddstarka favoriter, är detta ett utmärkt tillfälle att få användning för dem. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!

Ingredienser
1 
blomkålshuvud
2 dl
vetemjöl
2 dl
sojamjölk, osötad
2 tsk
vitlökspulver
1 tsk
paprikapulver
½ tsk
mald kummin
¼ tsk
salt
¼ tsk
mald svartpeppar
1 dl
hot sauce + lite extra, t ex tabasco
1 msk
rapsolja + extra att steka i
TILL SERVERING
 
vegansk majonnäs
 
vårlök
Gör så här

Sätt ugnen på 200°c. Plocka av blomkålsbuketterna från stammen.

Blanda vetemjölet med lite av mjölken till en klumpfri smet. Blanda samtliga ingredienser, utom blomkålsbuketterna, i en skål. Vänd ner blomkålen och blanda allt noggrant.

Lägg buketterna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugn cirka 20 minuter.

Värm upp en stekpanna med lite olja, stek den bakade blomkålen, eventuellt tillsammans med lite extra hot sauce. Servera med majonnäs, hackad vårlök och valfritt tillbehör.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

La Fontanina Amarone
Duval-Leroy Organic Brut
Las Mulas
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
LEVAIN MED ROSTADE VALNÖTTER
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
jävligt god VEGOBURGARE
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
DUMPLINGS I HOTPOT
BAKAT ÄPPLE MED MANDEL & VANILJMJUKOSTKRÄM
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
De perfekta veganska våfflorna

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB