Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

De perfekta veganska våfflorna

8 våfflor  /  25 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Sladdriga våfflor är ju bland det tråkigaste som finns, därför håller vi dem varma och frasiga i ugnen tills alla är färdiggräddade. Kolsyrat vatten ger våfflorna extra krispighet, men det går bra att använda vanligt, stilla, kallt vatten också. Blir det över cashewost är denna supergod också på en macka.

Ingredienser
3,5 dl
vetemjöl
3 dl
växtmjölk
1 dl
kolsyrat vatten
100 g
mjölkfritt margarin + extra till gräddning
1 nypa
salt
1 tsk
bakpulver
Cashew cream cheese
3 dl
cashewnötter, blötlagda över natten
1 
citron, bara juicen
1/2 dl
vatten
1 nypa
äkta vaniljpulver
Till servering
 
frysta blåbär
 
lönnsirap och/eller florsocker
 
Färsk timjan
Gör så här

Sätt ugnen på 50°c. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet i mikro eller kastrull. Blanda ner mjölken i det smälta margarinet.

Vispa ner mjölkblandningen i bunken med torra ingredienser och rör till en klumpfri smet. Vispa ner vattnet, vispa inte så kraftigt om du använder kolsyrat vatten.

Värm upp våffeljärnet och pensla på lite margarin. Grädda gyllenbruna våfflor. Låt färdiga våfflor vila i ugnen medan du gräddar klart smeten.

Cashew cream cheese: mixa samtliga ingredienser i en höghastighetsblender eller matberedare.

Servera våfflorna med cream cheese, blåbär och lönnsirap/florsocker och timjan.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
Ecologica Berlina
Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Glutenfria våfflor med snabb hallonsylt
jävligt god VEGOBURGARE
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Mazarinpaj med lingon & mandelflarn
BLÅBÄRSPANNKAKOR
BROWNIES MED SALT CHOKLADFROSTING
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KARDEMUMMAGLASS MED MARÄNG & BJÖRNBÄR
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Frukostbanoffee

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB