Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Glutenfria våfflor med snabb hallonsylt

ca 6 st  /  20-30 min  / Från Vegourmet No 3/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Även helt utan vetemjöl går det utmärkt att göra ljuvliga, frasiga våfflor! Servera dem gärna med en snabbvariant av hallonsylt.

Ingredienser
Glutenfria våfflor
3 dl
havremjölk
1 dl
kallt vatten, ev kolsyrat
100 g
mjölkfritt margarin + extra till stekning
1 dl
rismjöl
1 dl
bovetemjöl
1 dl
majsstärkelse, maizena
2 tsk
bakpulver
1 msk
socker, kan uteslutas
1 nypa
salt
SNABB HALLONSYLT
2 dl
frysta hallon
1 msk
socker
1 tsk
vatten
Gör så här
VÅFFLOR

Blanda alla torra ingredienser.

Smält margarinet och blanda sedan ner mjölken i kastrullen. Vispa mjölkblandningen i bunken med de torra ingredienserna. Vispa ner vattnet, vispa inte så kraftigt om du använder kolsyrat vatten.

Hetta upp ett våffeljärn, smörj det med margarin och grädda gyllenbruna våfflor.

SNABB HALLONSYLT

Koka allt i en liten kastrull på medelvärme, låt puttra i några minuter. Låt svalna något innan servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

De perfekta veganska våfflorna
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
BLÅBÄRSPANNKAKOR
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
BROWNIES MED SALT CHOKLADFROSTING
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
OSTRONSKIVLINGSPAJ MED VALNÖTTER
BAKLAVA
BEIGNETS
TILL JULBORDET: STUVAD SVARTROT

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB