Den perfekta söndagslyxen! Om du nästan bränner chokladsåsen lite i kastrullen så doftar den som kladdkaka.
Ingredienser
- 3 dl
- vetemjöl
- 2 tsk
- bakpulver
- 3 msk
- kikärtsspad, vätska från konserverade kikärtor
- 3 dl
- havremjölk
- 1 msk
- smält mjölkfritt margarin eller
- rapsolja
- 1 tsk
- vaniljsocker
- ¼ tsk
- salt
- 150 g
- frysta blåbär
- mjölkfritt margarin eller rapsolja, till stekning
- 1 dl
- havregrädde
- 1 dl
- socker
- 1 dl
- kakao
- 1 nypa
- salt
CHOKLADSÅS
Gör så här
Tina blåbären på ett fat. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Rör i kikärtsspad, havremjölk och matfett, vispa till en slät smet. Låt svälla i 10 minuter.
Rör försiktigt ner hälften av blåbären i smeten. Häll ner cirka 2-3 matskedar smet per pannkaka i en varm och smord stekpanna. Stek i cirka 1-2 minuter på varje sida.
Blanda havregrädde, socker, kakao och salt i en liten kastrull och värm upp under omrörning. Låt koka på medelvärme i en minut och häll sedan över chokladsåsen i en liten skål.
Servera pannkakorna med extra blåbär, chokladsås och eventuellt lite florsocker.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.