Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

KARDEMUMMAGLASS MED MARÄNG & BJÖRNBÄR

4 port  /  4 h  / Från Vegourmet No 3/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

Vi misstänker att de lediga dagarna i påsk är till för att du ska ha tid att baka den här efterrätten. Tänk på att montera den precis innan servering, då marängerna riskerar att bli lite ledsna annars.

ANNONS:
Ingredienser
Kardemummaglass
1 pkt
växtbaserad vispgrädde
½ tsk
MALEN KARDEMUMMA
1 msk
lönnsirap
Maräng
1 pkt
kikärtor, bara spadet (2 dl)
1 ½ dl
strösocker
½  tsk
färskpressad citron
½ tsk
vaniljsocker
Björnbärssås
3 dl
björnbär, färska eller frysta
1 msk
lönnsirap
Garnering
2 
grapefrukter
 
färsk körvel
ett gäng
färska björnbär
Gör så här

Sätt ugnen på 100°C. Vispa grädden med kardemumma, ringla sedan ner lönnsirap och vispa ihop. Klicka ut grädden på en bricka och frys in.

Vispa kikärtsspadet fluffigt, tills bara luftigt skum återstår.

Tillsätt socker, citron och vaniljsocker. Vispa länge, till en fast maräng, tills bunken går att vända upp-och-ner.

Klicka ut i rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Sätt in i ugnen cirka 1,5 h, ställ sedan ugnsluckan på glänt och låt stå i minst 1-2 h till, tills marängerna är hårda och torra.

Mixa björnbären med lönnsirap i en matberedare.

Filéa grapefrukten genom att skära ut det rena fruktköttet, och lämna kvar de sega hinnorna som omsluter klyftorna.

Lägg upp kardemummaglass, maränger och grapefrukt, antingen på en stor bricka eller på serveringsfat. Toppa med körvel och björnbärssås. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Black Tower Sparkling Ice
Ecologica Berlina
Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
Pepparkakscheesecake
Falafelvåfflor
De perfekta veganska våfflorna
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm