En salt frostning lyfter fram chokladsmaken och skapar den ultimata sötsalta munsbiten. Krämigt, saftigt, chokladigt och oslagbart gott!
Ingredienser
- 4 ½ dl
- vetemjöl
- 4 ½ dl
- strösocker
- 1 ½ dl
- kakao
- 1 tsk
- bakpulver
- 1 tsk
- vaniljsocker
- 1 tsk
- salt
- 2 ½ dl
- vatten
- 2 ½ dl
- olja
- 60 g
- mjölkfritt margarin
- 1 ½ dl
- havrebaserad creme fraiche
- 5 msk
- kakao
- 4 dl
- florsocker
- 2 tsk
- vaniljsocker
- 1 tsk
- HAVSSALT
BROWNIE
FROSTING
Gör så här
Sätt ugnen på 175°c. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner vatten och olja, vispa för hand till en klumpfri smet.
Bred ut smeten i en smord form. Grädda i mitten av ugnen 25-35 minuter.
Smält margarinet till frostningen, låt margarinet svalna nästa helt. Blanda crème fraiche, kakao, florsocker, vaniljsocker och det smälta margarinet i en bunke. Vispa med elvisp till en slät smet. Tillsätt saltet och rör om.
Bred frostingen på de avsvalnade browniesarna. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.