Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRUNDRECEPT FÖR VEGANSK MAJONNÄS

3 dl  /  10 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Se till att alla ingredienser är rumstempererade innan du ger dig i kast med majonnäsen!

Ingredienser
1 dl
sojamjölk, osötad
1 msk
senap, gärna dijon
1 tsk
vinäger, gärna äppelcidervinäger
3 dl
neutral olja
 
salt
Gör så här

Blanda sojamjölk, senap och vinäger i en bunke. Ringla sakta ner oljan i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer eller matberedare. Fortsätt tills blandningen bildat en lagom tjock majonnäs, mängden olja avgör hur tjock majonnäsen blir.

Smaka av med salt. Håller några dagar i kylskåp.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
jävligt god VEGOBURGARE
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
FOOLED PORK-BURGARE
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
FRITERADE POTATISSKAL MED RÖKIG ÄPPELMAJONNÄS
POTATISSALLAD MED SAFFRANSAIOLI
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
Bánh mì
GRAVAD MOROT

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB