Säsongsfavoriten butternutpumpa är ljuvligt krämig i smaken och passar riktigt bra att mixa till en krämig sås. Denna enkla pasta blir snabbt en riktig middagsfavorit!
Ingredienser
- 1
- butternutpumpa
- ½ l
- vatten
- ½ l
- havregrädde
- 3
- vitlöksklyftor, pressade
- ¼ tsk
- mald svartpeppar
- ½ tsk
- mald rosépeppar
- 1 msk
- koncentrerad grönsaksfond
- 2 msk
- näringsjäst (finns bl a i
- hälsokostbutiker)
- salt
- TILL SERVERING
- stora pastasnäckor eller annan pasta
Gör så här
Skala pumpan och skär den i kuber
Stek pumpan tillsammans med vitlöken.
Tillsätt resterande ingredienser, sjud i 45 minuter.
Mixa med en stavmixer.
Koka pastan och vänd ner pumpasåsen. Servera.
