Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SÖTPOTATIS- & KAKAOCHILI

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En massa ingredienser men ändå inte det minsta komplicerat. En härlig gryta att värma sig med när som helst under året.

Ingredienser
1 
stor sötpotatis, skuren till kuber
4 
schalottenlökar
4 dl
kokta svarta bönor
4 
stjälkar blekselleri, hackade
2 
morötter, rivna
2 burkar
krossade tomater
1 
kanelstång
½ tsk
chipotlepulver
1 
röd chilifrukt
1 tsk
spiskummin
2 msk
kakao
3 msk
vitvinsvinäger
1 msk
lönnsirap
1 flaska
lageröl
2 
lagerblad, torkade
2 msk
RIVEN INGEFÄRA
½ msk
torkad oregano
 
salt
 
olivolja, till stekning
TILL SERVERING:
 
växtbaserad yoghurt
 
lime
Gör så här

Hacka löken fint och stek den i olivolja, tillsätt resterande ingrediense.

Låt grytan sjuda minst 30 minuter, gärna längre. Servera med en klick yoghurt och färskpressad lime.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Ca’ Montini Prosecco Organico
Adobe rosé
Dreissigacker Organic Riesling QBA
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
BÖNCHILI
RATAOUILLE 2.0
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Gnocchi med bönfrikadeller
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
MASSAMANCURRY

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB