Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA

1 pizza  /  1 H  / Från Vegourmet No 4/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Tillsammans med härlig örtighet och friska rädisor är detta är riktigt underbar sommarpizza!

Ingredienser
PIZZADEG
50 g
färsk jäst
2 tsk
socker
1 tsk
flingsalt
½ dl
olivolja
3 dl
vatten, fingervarmt
7 dl
vetemjöl special
TOMATSÅS
1/2 
gul lök, finhackad
2 
vitlöksklyftor, finhackade
1 msk
olivolja
1 tsk
vetemjöl
200 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad oregano
 
salt
 
svartpeppar
ÖRTOLJA
1 kruka
färsk salvia
1 kruka
färsk basilika
½ dl
olivolja
TOPPING
2 
potatisar, tunt skivade
4 
rädisor, tunt skivade
1 näve
ruccola
 
salt
 
svartpeppar
Gör så här

Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.

Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter. Baka ut med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsås: Fräs gul lök och vitlök i olja, utan att den tar färg.

Rör ner vetemjölet. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka tio minuter.

Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.

Sätt ugnen på 225°C. Mixa hälften av krukorna av salvia och basilika samt olivolja, salt och peppar i en matberedare till en grynig olja.

Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten. Lägg ut ett lager skivad potatis över pizzan. Grädda 15-20 minuter.

Toppa pizzan med med rädisa, ruccola samt resterande basilika och salvia. Ringla örtoljan över pizzan. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Gemtree Cinnabar GSM
Sander Riesling
Pizzolato Spumante d’Italia Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

LÖK- & CASHEWPIZZA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
PUMPAPIZZA MED ÄPPLE
Gnocchi med bönfrikadeller
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
En variant på jansson
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
Lasagne al forno
RATAOUILLE 2.0
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB