Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Tillsammans med härlig örtighet och friska rädisor är detta är riktigt underbar sommarpizza!
Ingredienser
- 50 g
- färsk jäst
- 2 tsk
- socker
- 1 tsk
- flingsalt
- ½ dl
- olivolja
- 3 dl
- vatten, fingervarmt
- 7 dl
- vetemjöl special
- 1/2
- gul lök, finhackad
- 2
- vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk
- olivolja
- 1 tsk
- vetemjöl
- 200 g
- krossade tomater
- 2 msk
- tomatpuré
- 1 tsk
- torkad oregano
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka
- färsk salvia
- 1 kruka
- färsk basilika
- ½ dl
- olivolja
- 2
- potatisar, tunt skivade
- 4
- rädisor, tunt skivade
- 1 näve
- ruccola
- salt
- svartpeppar
PIZZADEG
TOMATSÅS
ÖRTOLJA
TOPPING
Gör så här
Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.
Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter. Baka ut med kavel på mjölat bakbord.
Tomatsås: Fräs gul lök och vitlök i olja, utan att den tar färg.
Rör ner vetemjölet. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka tio minuter.
Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.
Sätt ugnen på 225°C. Mixa hälften av krukorna av salvia och basilika samt olivolja, salt och peppar i en matberedare till en grynig olja.
Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten. Lägg ut ett lager skivad potatis över pizzan. Grädda 15-20 minuter.
Toppa pizzan med med rädisa, ruccola samt resterande basilika och salvia. Ringla örtoljan över pizzan. Servera.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.