Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT

4 port  /  60 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

Lägg ner degbollar i en smakrik tomatsås och baka dem i ugnen till gyllene perfektion. Som resultat har du en mysig, plockig rätt som passar underbart bra som tilltugg en kväll när du är sugen på något gott. Serveringstips: Några goda vänner och ett par kalla öl.

ANNONS:
Ingredienser
BRÖD
50 g
jäst
1 tsk
socker
1 tsk
salt
½ dl
olivolja
3 dl
fingervarmt vatten
7 dl
vetemjöl
FYLLNING
3 dl
kalamataoliver
2 msk
olivolja
1-2 
vitlöksklyftor, pressade
1 burk
passerade tomater
½ tsk
torkad oregano
1 msk
vitvinsvinäger
 
flingsalt
 
svartpeppar
Gör så här

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, och knåda till en fast och elastisk deg. Knåda i 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Mixa oliver, olivolja, salt och peppar i en matberedare.

Stek vitlöken i en stekpanna tillsammans med de passerade tomaterna, oregano, vinäger, salt och peppar. Använd gärna en ugnstålig stekpanna, eller flytta över såsen till en ugnsfast form efter stekning.

Dela den färdigjästa degen i ungefär 10-12 bitar, rull till bollar. Klicka ut olivblandningen över tomatsåsen. Lägg i degbollarna.

Sätt ugnen på 200°C, låt under tiden bullarna jäsa i 10 minuter. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Pierre Chavin Rosé Organic Cuvée Réserve
Cava Especial Blanc de Noirs Reserva Brut Nature
Cuperly Grande Reserve Carte Verte Brut
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
PUMPAPIZZA MED ÄPPLE
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
LÖK- & CASHEWPIZZA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
RATAOUILLE 2.0
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm