Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

PUMPAPIZZA MED ÄPPLE

1 pizza  /  45 min  / Från Vegourmet No 8/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Tänk om kring din vanliga pizzatopping och prova nya råvaror! Denna läckra variant tar smak från något av det bästa hösten har att erbjuda: pumpa och äpple!

Ingredienser
PIZZADEG
50 g
färsk jäst, för matbröd
3 dl
fingervarmt vatten
1 msk
socker
½ dl
olivolja
1 tsk
salt
7 + 1 dl
vetemjöl special
TOPPING
½ 
matpumpa, eller butterputsquash
2 dl
cashewnötter, blötlagda minst en timme
1 
vitlöksklyfta, pressad
2 msk
näringsjäst, kan uteslutas
1 ½ dl
havregrädde
1 
stort svenskt äpple, eller 2 små
1-2 dl
tomatsås, länk egen
 
salt
 
peppar
Gör så här

Pizzadeg: Lös upp jästen i 1 dl av det fingervarma vattnet. Tillsätt socker, olja, salt. Rör så att det löses upp och tillsätt resten av vattnet.

Rör ner 7 deciliter av vetemjölet, lite i taget, samtidigt som du blandar, knåda ihop till en smidig deg. Läck med bakduk och låt degen jäsa i 30 min eller till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 200°c. Mjöla ett bord med det resterande mjölet och stjälp ut degen. Knåda i någon minut. Kavla ut degen till cirka en halv centimeter tjocklek.

Tärna matpumpan smått och rosta i ugnen i 30 minuter.

Mixa cashewnötterna, vitlöken, näringsjästen och havregrädden, salta och peppra. Tärna äpplet smått.

Lägg degen på en plåt. Bred ut tomatsås över pizzadegen. Sprid ut pumpa och äpplen över pizzan. Klicka på cashewsåsen. Grädda i ugn på 225°c i ca 15 minuter. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Org de Rac Organic Bag in box
Wildwux
Santa Ana Reserve Malbec Fair for life
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
Xuixos
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
LÖK- & CASHEWPIZZA
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
Semmelmunk
Mazarinpaj med lingon & mandelflarn
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Frukostbanoffee

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB