Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

LÖK- & CASHEWPIZZA

1 pizza  /  1 H  / Från Vegourmet No 4/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

Mixade cashewnötter tillsammans med näringsjäst ger en krämig sås som är utmärkt ersättare till ost på pizza. Karamelliserad lök ger en söt och god pizza.

ANNONS:
Ingredienser
PIZZADEG
50 g
färsk jäst, för matbröd
2 tsk
socker
1 tsk
salt
½ dl
olivolja
3 dl
vatten, fingervarmt
7 dl
vetemjöl special
OSTSÅS
4 dl
cashewnötter, blötlagda 6 timmar
1 
vitlöksklyfta
½ dl
näringsjäst
 
salt
TOPPING
2 
stora gula lökar
½ 
purjolök
1 kruka
Färsk timjan
 
flingsalt
 
olivolja
Gör så här

Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.

Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter.

Baka ut pizzadegen med kavel på mjölat bakbord.

Sätt ugnen på 225°C.

Mixa cashewnötter, vitlök, näringsjäst och salt till en slät kräm. Strimla löken och purjolöken tunt.

Stek den gula löken på medelvärme tills den får en fin karamelliserad yta.

Sprid ut cashewkrämen på pizzadegen. Strö ut den karamelliserad löken och den strimlade purjolöken. Grädda i 20 minuter, tills pizzan är fint gyllenbrun. Toppa med rikligt med färsk timjan, salt och olivolja. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Yalumba Organic Viognier
Las Mulas Sauvignon Blanc
Gratena Chianti
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
PUMPAPIZZA MED ÄPPLE
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
En variant på jansson
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
jävligt god VEGOBURGARE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
OSTRONSKIVLINGSPAJ MED VALNÖTTER
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm