Mungbönsgroddar är fantastiska att äta råa, men passar också utmärkt i wok! Den här woken är stark och kryddig med chili och ingefära, krispiga grönsaker och mjälla groddar.
Ingredienser
- 150 g
- fast, naturell tofu
- 200 g
- broccoli
- 1
- morot
- 2 dl
- strimlad purjolök
- 1
- vitlöksklyfta
- ½-1
- färsk chili
- 1 bit
- ingefära, ca 2 cm
- 90 g
- torkade risnudlar
- 4 dl
- mungbönsgroddar
- 1
- lime, saften
- 1 ½ msk
- sweet chili-sås
- 2 msk
- ljus soja
- Olja till stekning
- Soja och sweet chili-sås till servering
Gör så här
Börja med att göra i ordning grönsakerna: Dela broccolin i små buketter och skala och skär ner stammen i smala skivor.
Skala och skiva moroten tunt.
Finhacka vitlök, ingefära och så mycket chili du vill ha. Skär tofun i bitar.
Blanda limesaft, sweet chili och soja i en kopp.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek/fritera tofun tills den blivit gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Häll kokhett vatten på nudlarna och låt dem stå i cirka tre minuter, tills de mjuknat, skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Häll olja i en wokpanna och lägg i chili, vitlök och ingefära direkt. Låt kryddorna värmas upp med oljan och fräsa en kort stund innan du tillsätter grönsaker, nudlar och tofu.
Häll i sojablandningen och stek på hög värme i några minuter tills grönsakerna precis mjuknat. Rör ner groddarna och woka i ytterligare en halv minut. Servera genast.
