Vi ersätter köttet i en klassik carbonara med ostronskivling och lite härligt doftande rökarom.
Ingredienser
- 300 G
- pasta, spagetti eller linguini
- EN
- MEDELSTOR OSTRONSKIVLING
- ½ TSK
- liquid smoke
- 3 DL
- sojagrädde
- 2
- vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 TSK
- KONCENTRERAD FLYTANDE
- grönsaksfond
- HAVSSALT
- FÄRSKMALEN SVARTPEPPAR
- mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här
Koka pastan al dente. Hacka ostronskivlingen, stek den med vitlöken i en klick mjölkfritt margarin tills svampen är gyllenbrun.
Häll över liquid smoke och låt det stekas in i svampen. Tillsätt grädde och fond. Salta och peppra. Sjud i några minuter, tillsätt pastan och vänd runt. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.