Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

KLASSISK ÄRTSOPPA

4 port  /  1,5 h (10 h passiv)

Ett grundrecept på ärtsoppa, som är underbart god som den är, tillsammans med en klick senap, eller med vårt rökiga svamptillbehör!

ANNONS:
Ingredienser
6 dl
gula ärtor
3 l
vatten
2 
gula lökar, hackade
1 
morot, riven
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad mejram
4 msk
skånsk senap
RÖKIG, KRISPIG PORTABELLO
2-3 
portabellosvampar
1 msk
sojasås
¼ tsk
liquid smoke
 
svartpeppar
 
olja
Gör så här

Blötlägg ärtorna i 10 timmar.

Stek löken i en stor kastrull. Tillsätt vatten, ärtor, morot, timjan, mejram, senap, salt och peppar. Sjud i 1 ½ timme.

Skiva svampen och stek den med sojasås, liquid smoke och svartpeppar tills skivorna blir krispiga i kanterna. Servera svampen som tillbehör till ärtsoppan.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Carbonara med rökt ostronskivling
Svampragu
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
FOOLED PORK-BURGARE
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
ZUCCHINI MED ROSTAT BOVETE, PEPPARROT & GURKA
okonomiyaki
PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK
HET TEMPEH I SALLATSBLAD
Kantarellbönbiffar
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm