Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE

4 port  /  1 ½ h (10 h passiv)  / Från Vegourmet No 6/2016

Ingredienser
6 dl
gula ärtor, torra
3 l
vatten
2 
gula lökar, hackade
1 
äpple, rivet
½ tsk
rosépeppar
1 tsk
torkad mejram
2 msk
mörk misopasta
 
salt
Karamelliserad lök
½ 
gul lök, skivad
 
olja, till stekning
Gör så här

Blötlägg ärtorna i 10 timmar.

Stek löken i en stor kastrull, tillsätt vatten, ärtor, äpple, peppar, mejram, senap och salt. Sjud i 1 ½ timme. Servera.

Karamelliserad lök

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Bryn löken så att den får fin färg.

Sänk värmen och låt löken steka ytterligare 10-15 min. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. Salta. Toppa soppan med den karamelliserade löken.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

DAAL MED SNABBT STEKBRÖD
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
MASSAMANCURRY
BÖNCHILI
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
DUMPLINGS I HOTPOT
PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK
SAFFRANSSOPPA MED KIKÄRTOR & SPENAT
RATAOUILLE 2.0

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB