Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK

4 port  /  45 min  / Från Vegourmet No 7/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

En trevlig förrätt där pumpa spelar huvudrollen. Tillsammans med fina små steklökar och frästa kantareller är denna är riktig höstfavorit. Den lena pumpapurén bör du mixa så slätt du bara kan, använd gärna en höghastighetsblender om du har.

ANNONS:
Ingredienser
½ kg
matpumpa eller butternutsquash
1 
gul lök
1 tsk
torkad timjan
1 nypa
mald muskot
10-15 
små steklökar, skalade
½ l
kantareller
 
salt
 
peppar
1 näve
färsk körvel
 
rapsolja eller mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här

Skär pumpaköttet i små bitar. Skala och skiva löken. Fräs den gula löken i lite olja i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt pumpa och häll i vatten så att det nästan täcker pumpan.

Tillsätt timjan, muskot, salt och peppar. Sjud under lock i 20 minuter. Mixa till en slät puré.

Stek smålökarna i mjölkfritt margarin eller rapsolja på låg värme tills de blivit genommjuka, tillsätt kantareller och stek tills de fått en knaprig yta. Servera med färsk körvel.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

ZENSA PRIMITIVO ORGANICO
Zola Cape Cuvée
Santa Ana Reserve Malbec Fair for life
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Pumpasoppa med pecannötter & äpple
RATAOUILLE 2.0
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
jävligt god VEGOBURGARE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE
KOKOSSOPPA MED CURRY
Gyllene pumpapasta
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
Grönkålssoppa med vita bönor
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm