Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KOKOSSOPPA MED CURRY

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 4/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En snabb, lättlagad och krämig kokossoppa med kraftfull currysmak.

Ingredienser
½ kg
morötter, skalade och skivade
½ 
purjolök, strimlad
2 
vitlöksklyftor, rivna
ca 4 cm
färsk ingefära, riven
1 l
vatten
1 msk
koncentrerad grönsaksfond
½ msk
röd currypasta
½ dl
färsk koriander, hackad
400 ml
kokosmjölk
½ 
färsk röd chili, finhackad
1 dl
torkade röda linser
 
salt
 
naturell olja, till stekning
Gör så här

Fräs purjolök, morötter, vitlök och ingefära med lite olja i en kastrull.

Tillsätt resterande ingredienser och sjud soppan tills linser och grönsaker är genomkokta och mjuka.

Flytta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Adobe Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere
Leva Chardonnay Dimiat & Muscat box
Francisco Gomez
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

GRÖN SOPPA MED CURRY
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA
MASSAMANCURRY
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
DAAL MED SNABBT STEKBRÖD
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
MATHAVRE- & PORTABELLOGRYTA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB