Delikata bönbiffar med kantareller som smakförstärkare. Servera tillsammans med rösti, surkål, grillad purjolök och en klick ajvar för den kompletta upplevelsen.
Ingredienser
- 1 burk
- avrunna svarta bönor
- 2
- schalottenlökar
- 1 dl
- torkade kantareller, hackade, eller 2 dl färska
- 1 msk
- rismjöl
- 2 msk
- sojagrädde
- 2 tsk
- sojasås
- svartpeppar
- salt
- 1 msk
- finhackad bladpersilja
- 1
- schalottenlök
- 1 msk
- sojagrädde
- 1 msk
- sojamjöl
- 10
- potatisar
- mjölkfritt smör
- salt
- peppar
BIFFAR
RÖSTI
Gör så här
Börja med biffarna: mosa de svarta bönorna, hacka lök, blanda med kantareller, rismjöl, sojagrädde, sojasås, peppar och salt. Blanda tills det blir en fast biffsmet.
Forma biffar. Stek i olja, 5 min på varje sida.
Skala potatisen. Riv, eller finhacka potatisen och krama ur så mycket vätska du kan.
Blanda potatisen med sojamjöl, sojagrädde. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock tunn kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna.