Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ZUCCHINI MED ROSTAT BOVETE, PEPPARROT & GURKA

2 port  /  25 min  / Från Vegourmet No 3/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Zucchini är en av sommarens absoluta hjältar på råvarufronten. Här får den sällskap av krispigt bovete och en krämig sås.

Ingredienser
1 
gurka
2 
zucchini
1 
pepparrot
1 dl
bovete
1 pkt
krasse
1 
palsternacka
2 dl
växtbaserad crème fraîche
 
citronjuice
 
olja, till stekning och fritering
 
salt
 
peppar
Gör så här

Lägg bovetet i blöt i 60 minuter. Stek det därefter i olja tills kornen börjar poppa.

Värm upp olja i en kastrull, skär palsternackan till tunna strimlor med hjälp av en skalare och fritera dem tills de är krispiga.

Blanda crème fraîchen med riven pepparrot, salt och citronjuice.

Skiva gurkan tunt och blanda skivorna med citronjuice. Dela zucchinin i klyftor, stek i olja och rikligt med havssalt och peppar. Servera allt med krasse, och riv färsk pepparrot över.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Crémant d’Alsace Chardonnay
Parés Baltà Pink Brut
Santa Digna Estelado Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
jävligt god VEGOBURGARE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Kryddig wok med mungbönsgroddar
RATAOUILLE 2.0
DUMPLINGS I HOTPOT
FRUKOSTMUFFINS
Zucchinifritters
RÅRAKOR TILL FRUKOST
Gnocchi med bönfrikadeller
TILL JULBORDET: STUVAD SVARTROT

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB